• Personenwagens

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse iets bijzonders in het compacte segment en biedt de klant klasse voor elke dag.

Sportief, gespierd exterieur.

De nieuwe A-Klasse straalt kracht en dynamiek uit. Het front wordt gedomineerd door de nieuw ontworpen, naar voren aflopende motorkap met twee powerdomes en steile ‘haaienneus’, de vernieuwde grille met star pattern en de smalle koplampen, als optie leverbaar in een led-variant. Het sportieve karakter wordt onderstreept door strak op de carrosserie aansluitende velgen met vier extra velgdesigns in maten tot 19”, waaronder de optionele hoogglanzend zwarte multispaaks lichtmetalen velgen met hoogglanzend velgrand voor de AMG Line. De nieuwe achterdiffusor en de standaard led-achterlichten zorgen zowel overdag als ‘s nachts voor een emotionele en fascinerende uitstraling. Het hoogwaardige exterieur wordt perfect aangevuld door een omvangrijke keuze uit fraaie lakken: er is een groot aantal unilakken, metallic-lakken en MANUFAKTUR-lakken leverbaar.


Individueel interieur met hightech.

De exclusiviteit van de nieuwe A-Klasse komt ook tot uiting in zijn interieur. De absolute highlight is het standaard vrijstaande 7” dual-screen display en het grotere 10,25” display in het midden. Optioneel zijn twee 10,25” displays leverbaar die lijken te zweven met hun widescreenlook. De ruimtearchitectuur, die uniek is in deze klasse, creëert een heel bijzondere lichtsfeer die doet denken aan de verlichting van een futuristisch gebouw in het donker. De drie ronde luchtuitstroomopeningen in turbinelook zijn een hommage aan de wereld van de luchtvaart. Het nieuw vormgegeven stuurwiel van de actuele stuurwielgeneratie, standaard uitgevoerd in nappaleder, is compact en past bij het hightech karakter van de vernieuwde middenconsole.

Meer vermogen voor plug-in hybrids.

De nieuwe A-Klasse zet opnieuw een grote stap voorwaarts wat betreft de plug-in hybrid aandrijflijnen. De HV-batterij is opnieuw verbeterd, met als resultaat een hogere bruikbare energie-inhoud en een grotere elektrische actieradius. Het vermogen van de elektromotor is met 5 kW verhoogd en biedt nu een beschikbaar vermogen van 80 kW. Wat het laden betreft, zijn er nog steeds drie mogelijkheden: naast de standaard 3,7 kW kan de verbeterde batterij nu ook met wisselstroom worden geladen en tot 11 kW, in plaats van slechts 7,4 kW zoals voorheen. Ook kan de batterij nog steeds worden geladen met gelijkstroom en tot 22 kW. Het laden op gelijkstroom (DC) van 10% tot 80% duurt circa 25 minuten.

MBUX - Mercedes-Benz User Experience: 'Hey Mercedes'.

Met de activering van online services in de Mercedes me-app is de spraakassistent Hey Mercedes in de nieuwe A-Klasse nu nog beter in staat tot dialoog en tot leren. Bepaalde acties kunnen bijvoorbeeld ook worden geactiveerd zonder de activeringsterm “Hey Mercedes”. De MBUX spraakassistent kan ook uitleg geven over voertuigfuncties en biedt ondersteuning bij bijvoorbeeld het aansluiten van smartphones via Bluetooth of het zoeken naar de verbanddoos.

  1. Stroomverbruik van de A 250 e in gecombineerde testcyclus: 17,0 – 15.,0 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 1,1-0,8 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 25-18 g/km[[2] 

  2. Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.

Testrit Download de brochure Download de prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?